این روزها بازار گوشیهای میانرده داغ است. در کنار گوشیهای بالارده، شرکتها سعی دارند تا با تولید گوشیهایی میانرده، فروش خوبی داشته باشند. شرکتهای بزرگی مثل سامسونگ با تغییرات کوچکی در سختافزار و بعضا طراحی گوشیهای میانرده، آنها را در قالب مدل جدیدی به بازار عرضه میکنند. گوشی «سامسونگ گلکسی جی 1 مینی پرایم دو سیمکارت» (Samsung Galaxy J1 mini Prime SM-J106F/DS Dual SIM) با داشتن نمایشگری کوچک که مناسب دستهای کوچک است، سختافزاری که خیال کاربران را از انجام امور پایهی روزانه راحت میکند، پشتیبانی از دو سیمکارت و امکان اتصال به اینترنت نسل چهارم و یک باتری که میتواند مدت زمان قابل توجهی انرژی لازم برای مکالمه را تامین کند، یکی از این میانردههاست که از کیفیت و بازهی قیمتی مناسبی برخوردار است. برخلاف بسیاری از گوشیهای جدید سامسونگ برای این گوشی از پنلهای LCD با فناوری TFT استفاده شده است. برای این گوشی نمایشگری با تراکم 233 پیکسل بر اینچ و اندازهی 4.0 اینچ انتخاب شده است. این نمایشگر با رزولوشن پایینش میتواند برای امور روزانه مناسب باشد؛ اما شاید هنگام بازی، خواندن متون یا وبگردی در آن، خواندن و دیدن محتویاتش کمی با زحمت همراه باشد. سامسونگ برای این میانرده از تراشههای نهچندان نامآشنای شرکت «اسپردتروم» (Spreadtrum) استفاده کرده است. اسپردتروم SC9830 با پردازندهی اصلی 4 هستهای و پردازندهی گرافیکی مناسبش، برای انجام امور روزانه و بازیهای نسبتا سبک، مطلوب و کارآمد به نظر میآید. همچنین 1 گیگابایت رم، 8 گیگابایت حافظهی داخلی که امکان افزایش آن تا 64 گیگابایت دیگر به کمک کارت حافظهی جانبی وجود دارد، پشتیبانی از دو سیمکارت بهصورت همزمان، بلوتوث، Wi-Fi، رادیوی FM و البته پشتیبانی از شبکهی 4G که برای این گوشی یک مزیت بزرگ محسوب میشود،
گوشیهای پایینرده، سختافزار و امکاناتی متناسب با قیمتشان دارند و نمیتوان حساب ویژهای روی آنها باز کرد. با این سری از گوشیها میتوانیم نیازهای روزمرهمان را رفع کنیم. برای بسیاری، برند، نقش ویژهای برای انتخاب گوشی در این بازهی قیمتی ندارد؛ اما افرادی هم هستند که برند معروف، برایشان مهم است و بهعنوان فاکتور مهمی در انتخاب گوشی به شمار میرود. گوشی «سامسونگ گلکسی جی1 مینی پرایم» (Samsung Galaxy J1 mini prime) از سری گوشیهای ارزانقیمت اندرویدی با مشخصات قابلقبول است. امکان استفاده از دو سیمکارت و اتصال به اینترنت پرسرعت نسل چهارم، طراحی جمعوجور که حتی با دستان کوچک هم میتوانید به تمام نقاط نمایشگر دسترسی داشته باشید و ظاهری زیبا که آن را شبیه به گوشیهای سری A سال 2016 کرده است، از ویژگیها و قابلیتهای این پایینردهی با برند معروف و معتبر سامسونگ هستند.
قیمت پایین، تاثیر زیادی روی طراحی و ساخت این گوشی نداشته و شباهت زیاد این گوشی به گوشیهای سری A سامسونگ که در سال 2016، زیبایی قابلتوجهی را به این گوشی بخشیده است. ابعاد جمعوجور باعث شده تا کنترل J1مینی پرایم با یک دست ساده باشد. از طرفی، این ابعاد باعث شدهاند که علاوه بر کنترل سادهی گوشی، بتوان به تمام نقاط نمایشگر آن، فقط با یک دست دسترسی داشت. برخلاف ابعاد مناسب، ضخامت J1مینی پرایم به حدود11 میلیمتری میرسد. دلیل این ضخامت زیاد، میتواند باتری با ظرفیت مناسب J1مینی پرایم باشد. با این ضخامت، باز هم بخش دوربین گوشی در حدود یک میلیمتر از قاب پشتی بیرون زده؛ البته این برآمدگی مانعی برای قرارگیری صحیح و صاف گوشی روی سطوح مختلف نمیشود.
وزن J1مینی پرایم، با توجه به ابعاد مناسب و در نظر گرفتن پلاستیکی بودنش، کمی زیاد است. این وزن زیاد هنگام در دست گرفتن گوشی، حتما توجهتان را جلب خواهد کرد. معمولا کلید روشن/خاموش برای گوشیهایی که نمایشگرهای بالای 4.5 دارند، از بالای گوشی به یکی از لبهها انتقال داده میشود؛ اما سامسونگ این کلید را برای J1مینی پرایم هم، روی لبهی سمت راست قرار داده تا دسترسی به آن راحت باشد. کلیدهای کنترل صدا هم روی لبهی مقابل قرارگرفتهاند تا دسترسی به آنها هنگام مکالمه ساده باشد.
برای سامسونگ گلکسی J1مینی پرایم، نمایشگری 4.0 اینچی در نظر گرفتهشده است. اگر دیدن محتویات از زوایا برایتان اهمیت دارد، باید بدانید این نمایشگر با فناوری TFT، نمیتواند محتویات را از زوایا، با رنگ و شفافیت مناسب نمایش دهد. در عوض تراکم 233 پیکسل بر اینچ این نمایشگر را با توجه به بازهی قیمتی گوشی، به گزینهی مناسبی برای خرید تبدیل کرده است. یکی از نقاط ضعف این گوشی، عدم وجود حسگر نور است. بدون حسگر نور مجبور هستید تا روشنایی نمایشگر را با توجه به محیطی که در آن قرار دارید، بهصورت دستی کنترل کنید. باید گفت روشنایی نمایشگر حتی برای محیطهایی با نور زیاد هم مناسب به نظر میرسد.
معمولا نمیتوان از گوشیهای پایینرده، انتظار زیادی داشت؛ باوجوداینکه سامسونگ برای این گوشی در حدود 1 گیگابایت رم در نظر گرفته، هیچگونه مکث یا کندی هنگام کار کردن با منوها و برنامههای اصلی مشاهده نمیشود. البته هنگامی که چندین برنامه باز شده دارید و در حال استفادهی حداکثری از سختافزار گوشی هستید، تاخیرهایی در پاسخگویی مشاهده میشود. تراشهی اصلی پردازندهی اصلی چهار هستهای با قدرت پردازش 1.5 گیگاهرتز دارد. نمیتوان از این مجموعهی سختافزاری، انتظار ویژهای داشت. تنها اجرای بازیهای نهچندان سنگین و برآمدن از پس کاراییهای که روزانه به آنها نیاز داریم، باید کاربران این گوشی را راضی نگه دارد.
موردی که در J1مینی پرایم، جلبتوجه میکند؛ باتری 1500 میلیآمپر ساعتیاش است که میتواند انرژی لازم برای هشت ساعت مکالمهی بیوقفه را تامین کند. البته مثل سایر گوشیهای سامسونگ، حالت «صرفهجویی فوقالعاده در مصرف باتری» (Ultra Power Saving Mode) برای این گوشی هم در نظر گرفتهشده است. با فعال کردن این حالت تمام سرویسهای گوشی بهغیراز تماس و پیامک را غیرفعال میشوند؛ همچنین برای مصرف کمتر از باتری، نمایشگر گوشی محتویاتاش را بهصورت سیاهوسفید نمایش میدهد.
به نظر نمیرسد که نسخهای بالاتری از اندروید مارشمالو برای این گوشی عرضه شود. اما وجود این نسخه از اندروید، نقطهی قوتی برای J1مینی پرایم محسوب میشود. استفاده از این سیستمعامل و نسخهی سبک شدهای از تاچویز در این گوشی باعث میشود تا J1مینی پرایم برای انجام بسیاری از کاربریهای روزمره، کارایی و سرعت لازم را داشته باشد و کموکاستی آزاردهندهای هنگام استفاده از آن به چشم نخورد.
دوربینهای J1مینی پرایم ضعیفترین بخش این گوشی هستند. دوربین اصلی سنسوری 5 مگاپیکسلی دارد که به فلش LED هم مجهز شده است. از این دوربین تنها میتوانید برای ثبت لحظههایتان استفاده کنید. در محیطهایی با نور کم اصلا روی تصاویر ثبتشده توسط J1مینی پرایم حساب باز نکنید. عکاسهایی که در محیطهایی با نور مناسب ثبت میشوند، هم آنچنان با کیفیت نیستند. در مجموع نمیتوان از دوربینهای این گوشی انتظار زیادی داشت.
رابط کاربری دوربین J1مینی پرایم ساده است. اما در عین سادگی، گزینههای کاملی دارد که نیازهای معمول عکاسی را پوشش میدهد. گزینههایی مثل عکاسی پیدرپی، عکاسی با افکتهای رنگ و زیبایی، حالتی برای اعمال تنظیمات دستی در عکاسی و ثبت تصاویر پاناروما از گزینههای قابلتوجهی هستند که در این رابط کاربری دیده میشوند.